Guernica de la ecologia

De Guernica de la Ecología is een kunstwerk van Claudy Jongstra met als doel het stimuleren van dialoog en bewustwording over de kaalslag in de natuur en een samenleving waarin bepaalde groepen niet mee kunnen doen. Het werk wil ook initiatieven ontlokken en aanjagen, waarbij biodiversiteit, sociale inclusie en ambachtelijk handwerk in samenhang gestimuleerd worden. Het doek heeft hetzelfde grote formaat als het werk van Picasso. De vergelijking is dat ook het werk van Jongstra de problemen van de tijd aankaart.

kring

De Iona Stichting wil een kring om het kunstwerk vormen om initiatieven rondom de thema’s te ontplooien. De kring zal het mogelijk maken dat het werk de komende jaren blijft reizen naar plaatsen en initiatieven om dialoog en bewustwording te ondersteunen, om te fungeren als kunstwerk zoals het bedoeld is. Als de Guernica de la Ecología niet aan het reizen is, zal het in het kantoor van de stichting hangen.

deelnemen?

We zoeken nog idealisten die zich willen verbinden met het realiseren van de Guernica de la Ecología-thuishaven bij de Iona Stichting en die bereid zijn om gedurende 5 jaar elk jaar € 500,- te schenken voor dat doel. Neem voor meer informatie contact op met projectleider Andrea Davina via andrea@iona.nl.


Delen