Nieuws

24 mei 2023

Terugblik Festival Eigendom Anders 22 mei jl.

Op de zomers dag 22 mei jl. verzamelden zich ruim 200 mensen op de bijzondere locatie langs het water. Met het kunstzinnige optreden van Dette Glashouwer werd de toon van de dag gezet. Open, creatief en warm ontstonden diepgaande gesprekken over eigendom, eigenaarschap en nieuwe vormen van ondernemerschap. Inspirerende voorbeelden uit de praktijk zetten de deelnemers aan tot denken en handelen.

Terugblik Festival Eigendom Anders 22 mei j.l.

Op de 3-wip werd hard geoefend om in balans te komen en te blijven. In een workshop met de ontwerper van de 3-wip David Wertheim verdiepte men zich in de sociale driegeleding en de verschillende soorten geld. Aan het einde van de dag was de conclusie duidelijk: de vernieuwde eigendomsbeweging groeit! Het Eigendom Anders Festival als plek waar deze vernieuwers elkaar tegenkomen, versterkt dit proces. Hopelijk kan over een aantal jaar geconcludeerd worden dat de beweging het Eigendom Anders Festival niet meer nodig heeft, omdat het eigendom ‘anders’ het eigendom ‘normaal’ geworden is.

Meer informatie over de verbinding tussen Eigendom Anders en de Iona Stichting is op deze pagina te vinden.

Er is een podcast verschenen over het Festival Eigendom Anders. In gesprek met Jan-Jaap Hubeek vertelt Jennifer Benson meer over de achtergrond. Deze is te beluisteren via uw podcast programma. Hierbij een link naar de versie op: